Zeilschool Nannewiid
voor jouw te gekke zeilweek        

Onze zeillessen

De kinderen krijgen les in klassieke optimisten. Deze bootjes bestaan uit alleen een grootzeil om het zo relatief eenvoudig te kunnen leren. We geven les in groepjes van ongeveer 5 kinderen, met één instructeur. Stapsgewijs leren we de kinderen alle basisvaardigheden. Tussendoor is er genoeg ruimte voor een zwempauze of een spelletje op het strand. Ideaal voor kinderen die zo  kennis willen maken met het zeilen.  We snappen dat sommige kinderen het spannend  kunnen vinden en daar houden we goed rekening mee.  Wanneer het te hard of te zacht waait worden op het strand met leuke spelletjes de lessen ingevuld. Hier komt spelendewijs de zeiltheorie in terug.

De zeilweek duurt van maandag tot en met vrijdag.  Je kan kiezen voor een ochtenddeel of een middagdeel. De lesblokken duren ongeveer 2,5 uur.  Uit ervaring van de voorgaande jaren blijkt: de tijd vliegt voorbij zonder dat je het door hebt. Met een afsluitend "week-examen" krijgt elke cursist een uniek certificaat mee naar huis met een persoonlijke toelichting van de instructeur. Deze enthousiaste instructeurs komen uit de omgeving en hebben vaak ook leren zeilen op het Nannewiid. Doordat wij maximaal 10 cursisten per dagdeel hebben, kunnen we veel aandacht aan de kinderen geven.

In het programma komen alle basisvaardigheden  aan bod zoals: op- en aftuigen, zelf sturen, aan de wind, halve wind, overstag en laveren. In je eigen zeilboekje kan je 's avonds de theorie nog een keer doorlezen. Maar bovenal staat  het plezier centraal.

 Voor de veiligheid is een zwemdiploma verplicht. Tijdens het zeilen moet iedereen een zwemvest aan (deze hebben wij).